Itoo Software Forum

Author Topic: Camera Clipping Not Working Forest Pack 7.1.2  (Read 542 times)

tonyinseattle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Camera Clipping Not Working Forest Pack 7.1.2
« on: August 22, 2021, 12:50:44 AM »
Hey, everyone... I can't for the life of me get Camera Clipping to work. I can get it to "work" in the viewport, but when I render, clipping is completely ignored.

In the attached, I have a gray plane that I'm populating with pink boxes via FP. I've set enabled "Limit to visibility" and Enable on Viewport I/R, which I set to "Cameras" (though I've tried all options here). In the Viewport, I see the scene as expected, with the pink boxes only in the foreground. Same with top view. But when I render either view, I get pink boxes all across the surface -- no clipping.

Using Arnold for rendering. Latest 3ds Max 2022 64 bit.

Any ideas?
« Last Edit: August 22, 2021, 08:16:33 AM by tonyinseattle »

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1769
Re: Camera Clipping Not Working Forest Pack 7.1.2
« Reply #1 on: August 23, 2021, 11:16:22 AM »
Hi,

Big thanks for the provided scene. With your help, we've been able to reproduce this behavior here too. We'll continue analyzing this issue - it'll need to be investigated more in deep by our main developers and hopefully, a solution will be found soon. Meanwhile, the Render > Mode: Meshes could be used to apply settings from the Limit to visibility feature when using the Arnold renderer. Just take in mind, that it "disables the instancing power".

Best regards,

tonyinseattle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Camera Clipping Not Working Forest Pack 7.1.2
« Reply #2 on: August 24, 2021, 02:18:34 AM »
Thanks for the reply. I hope it gets fixed soon. I rely heavily on camera clipping and instancing.