Itoo Software Forum

Author Topic: Can't map planes to surface  (Read 3324 times)

UG1259

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Can't map planes to surface
« on: November 13, 2007, 10:46:50 PM »
I am selecting a closed spline to define my forest area and then I put them onto a surface using the modify panel under the Surface pulldown.  It's placing some onto the surface and leaving others at their original elevation.  I am using a surface that I created in Civil 3D, but it doesn't seem to be the problem.  Any thoughts?

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: Can't map planes to surface
« Reply #1 on: November 13, 2007, 11:06:17 PM »
Hi,

We need to check the scene to find the problem. Please, send us the file (only the essential objects) to support@itoosoft.com

Thanks,
Carlos Quintero
iToo Software

UG1259

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Can't map planes to surface
« Reply #2 on: November 13, 2007, 11:13:11 PM »
I found out the problem is that when forest places the planes, it places some outside of the spline and my surface is only inside of the spline.  Is there a way to only place within the closed spline?  This should fix my problem.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: Can't map planes to surface
« Reply #3 on: November 14, 2007, 04:18:44 PM »

Forest must place the trees only inside the spline, if not there is some problem. The only exception, is when using a random translation, that may move the planes outside the area... have you that option enabled ?

Carlos Quintero
iToo Software