Itoo Software Forum

Author Topic: Custom edit, add tree: strange placement  (Read 87 times)

Lupaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Custom edit, add tree: strange placement
« on: November 29, 2018, 06:31:03 PM »
Hi,

When using Custom Edit / Add, the tree is being placed far from the point I click on the surface.
If I do the same on a new plane surface, it works fine.
Any idea why?
I did a reset xform on the surface but I'm still getting the same result.

Thanks.

Lupaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Custom edit, add tree: strange placement
« Reply #1 on: November 29, 2018, 08:36:50 PM »
If I place them on the top viewport it works fine.
Is this a bug?

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1248
    • iToo
Re: Custom edit, add tree: strange placement
« Reply #2 on: November 29, 2018, 08:43:23 PM »
Not  that we are aware of. If You could upload Your scene file we could check it.
Thank You for Your feedback.
Rokas
iToo Software

Lupaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Custom edit, add tree: strange placement
« Reply #3 on: November 29, 2018, 10:15:15 PM »
Please find attached

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1561
Re: Custom edit, add tree: strange placement
« Reply #4 on: November 30, 2018, 12:40:06 PM »
Hi,

Thanks for reporting this issue. We've been able to reproduce this unwanted behaviour when the surface isn't located at "Z = 0" and we'll check what can be done to avoid this kind of troubles. Meanwhile, using 3ds Max's Snap feature (set for example to the Face or Vertex option) should do the trick - determine the Z position of a new item.

Best regards,

Lupaz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Custom edit, add tree: strange placement
« Reply #5 on: November 30, 2018, 06:01:25 PM »
That works. Thanks.