Itoo Software Forum

Author Topic: Edge parameter vs Vray Velocity pass  (Read 252 times)

EQ1174

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Edge parameter vs Vray Velocity pass
« on: June 10, 2021, 10:52:53 PM »
I am using:
  Forest pack pro 7.1.1
  vray next, update 3.2 (4.30.02 build 00001)
  3ds max 2020 latest update

Here's a head scratcher for you guys  ???



^ This is rendered from a static camera with nothing animated, so the velocity pass should be completely grey. the grass is respecting the Edge setting under the area rollout, but in the velocity pass the forest objects are lit up like Baghdad  :(



^ By setting the <[display] render> mode to meshes, this resolves the velocity issues on forest objects, perfectly fine for the hedges but the grass suddenly no longer respects the edge setting  >:(

Thanks for the great product, any ideas or workarounds would be much appreciated!
« Last Edit: June 25, 2021, 07:21:20 AM by Rokas »

Rokas

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3326
Re: Edge parameter vs Vray Velocity pass
« Reply #1 on: June 11, 2021, 09:20:16 AM »
Hi. We can reproduce. We will investigate it.
Thanks for report.
Rokas

eqko

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
Re: Edge parameter vs Vray Velocity pass
« Reply #2 on: June 23, 2021, 12:59:21 PM »
Is there any chance that this is what
Quote
- Fixed V-Ray Velocity channel
means in the new release (7.2.1) ?
We have some issues (Forest 6.3.1) where forest grass would get blurred if we used a velocitychannel render element
(because we used motionblur for OTHER objects)

Rokas

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3326
Re: Edge parameter vs Vray Velocity pass
« Reply #3 on: June 25, 2021, 07:32:56 AM »
Yes, this issue reported by EQ1174 is fixed with latest FP.
Rokas