Itoo Software Forum

Author Topic: FP3 selection lag in MAX2009  (Read 3304 times)

HD4101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
FP3 selection lag in MAX2009
« on: July 30, 2008, 09:57:07 AM »
Hello,
I have used huge number of FP3 trees in my scene(over 400.000 trees) and I have very unusual problem. When I newly start MAX I can make any selection through "Select from Scene" dialog (standard mapped on key H) but after I rendered my scene and I want to again select through the same function it takes a very long time(for 5 minutes dead MAX), it seems like a lag to me. I didn't  noticed this in MAX9 which we used for similar project before with FP3.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3156
    • iToo Software
Re: FP3 selection lag in MAX2009
« Reply #1 on: July 30, 2008, 07:36:37 PM »

The new scene explorer seems to be really slow, as reported by other users:

http://area.autodesk.com/index.php/forums/viewthread/3119/

But you can use the Max 9 explorer style editing an INI file:

http://area.autodesk.com/index.php/forums/viewthread/9747/

We always use the old explorer in Max 2009. However, Autodesk just released Max 2009 Service Pack 1... i don't know if they have fixed this issue.

Carlos Quintero
iToo Software

HD4101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: FP3 selection lag in MAX2009
« Reply #2 on: July 30, 2008, 07:58:35 PM »
Thanks for hints Carlos. We have SP1 installed. SP1 is the only way how to use MAX2009 because we head many crashes without it. I will try to use the old one and give you report.
« Last Edit: July 30, 2008, 08:00:51 PM by HD4101 »

HD4101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: FP3 selection lag in MAX2009
« Reply #3 on: July 31, 2008, 08:25:19 AM »
HALELUJAH!

With this edit of ini file the old "Select Object" is working without lag.  ;)

Really thanks for help.