Itoo Software Forum

Author Topic: I'm trying to render using backburner but the render servers will not render  (Read 641 times)

EN4001

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
...and FP items. They will render when using DR and the forest items also render fine using just my local machine. I'm using the same version as my workstation on each server. I'm using a forest preset (gravel).

Any ideas ? I'm under a tight deadline for this so any help quickly really appreciated !

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1555
Hi,

I would suggest you to follow our "Distributed Rendering issues" post to identify where the problem could be in your case (you can follow that basic "troubleshooting guide post" also for any other type of network rendering as backburner). Basically, there are two common causes for similar issues: the plug-in is not properly installed on all render nodes, or there are missing assets.

Might be, that your render nodes are missing path(s) to required assets from the 3ds Max configuration Customize - Configure User Paths - External files stored in 3dsmax.ini. The .ini file is located by default here:

C:\Users\<username>\AppData\Local\Autodesk\3dsMax\2017 - 64bit\ENU3dsmax.ini

Also, generally, we recommend to resolve all references used by Forest with the Asset Tracker to absolute UNC paths. It's not necessary, but usually this way you avoid any texture path issues while using distributed rendering.

Also, please feel free to check following post "Setting up/configuring client computers" on our forum regarding this topic. You may find it useful.

Best regards,

EN4001

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
It ended up that I had camera limits on with a spherical 360 shot. Problem solved !