Itoo Software Forum

Author Topic: Re: Painfully Slow  (Read 318 times)

RealViz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Painfully Slow
« on: June 18, 2018, 08:27:00 AM »
It happend to me to. When I open scene its OK and everthing is fast. Ather few viewport change its slow down. it does not happen vithout FP. When I hide all FP scene is fast again.
When I using only one FP it OK. With more FP its slow :-(
Using last FP 6.1
« Last Edit: June 18, 2018, 08:35:19 AM by RealViz »

RealViz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Re: Painfully Slow
« Reply #1 on: June 18, 2018, 08:52:47 AM »
I found the bug is somewhere in "Build" option. Because when I check "Freeze ALL Forest Objects" Its OK, and Its OK after uncheck "Freeze All Forest Objects". But only for some time.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3359
    • iToo Software
Re: Re: Painfully Slow
« Reply #2 on: June 18, 2018, 09:01:58 AM »
Hi, please check if you have some complex FP object with a Camera assigned (in the Camera rollout).
Problem may be caused by updating continuously the FP object when camera changes.

In this case, try turning off "Assign to Active View" and click the "Clear" button to remove the camera linking.

Carlos Quintero
iToo Software

RealViz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Re: Painfully Slow
« Reply #3 on: June 18, 2018, 09:13:44 AM »
I try this first. But no change :-(
And I dont have Surface autoupdate.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3359
    • iToo Software
Re: Re: Painfully Slow
« Reply #4 on: June 18, 2018, 09:25:01 AM »
Ok, then try switching Display mode from Point-Cloud to any other, to check if that is causing the problem.
Does it happen only with FP6 ? Was it working correctly with FP5 ?

I must say we have not experienced that issue here. If you can reproduce it on a simplified scene, please send us the file.
Carlos Quintero
iToo Software

RealViz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Re: Painfully Slow
« Reply #5 on: June 18, 2018, 09:52:28 AM »
I send archive to helpdesk@
The problem will appear if you change frame number or play anim. But sometime appear when you change viewport, selecting objects etc.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3359
    • iToo Software
Re: Painfully Slow
« Reply #6 on: June 18, 2018, 04:42:00 PM »
Hi, thanks for the scene.

The problem is caused by the animation keys of the spline "Line1789530887" (used as area).
It causes a continuous updating of the FP object when frame number is not zero. I've logged the bug to fix it.

Meanwhile, if those animation keys are not needed (i'm not sure if they were created accidentally), you can fix the updating issue deleting them.
Carlos Quintero
iToo Software

RealViz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Painfully Slow
« Reply #7 on: June 19, 2018, 10:05:11 AM »
Thanks! I use animation spline to change FP. I will wait to fix. Meanwhile i will use Custom Edit mode. Thanks