Itoo Software Forum

Author Topic: Render farm problem 2  (Read 1240 times)

TL9672

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Render farm problem 2
« on: January 16, 2013, 09:31:54 AM »
Hi,

Strange problem, each forth server not rendering all textures of trees, any ideas....

In all servers have installed the same version...


iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: Render farm problem 2
« Reply #1 on: January 16, 2013, 09:45:37 AM »

Not all paths are configured automatically in the render nodes. The external libraries (as HQ Plants) must be added manually.

You must include them in "Customize->Configure User Paths->External Files". If you can't run Max interactively in the slaves, the map paths are defined in the following ini file ([BitmapDirs] section):
 
C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Application Data\Autodesk\3dsmax\<max version>\enu\3dsmax.ini

Carlos Quintero
iToo Software

TL9672

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Render farm problem 2
« Reply #2 on: January 17, 2013, 09:56:07 AM »

There is no problem with paths, I Scheck it. everything is correct.
Strange is that each time when I'm start new render, different server have no textures (look at attachment)



iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: Render farm problem 2
« Reply #3 on: January 17, 2013, 10:33:02 AM »

What type of network rendering do you use: VRay DR, Backburner... ?

In any case, Forest doesn't handle the textures directly, this process is done by Max. To check if the problem is caused by Forest or not, you could convert the items to stand-alone objects (using Utilities->Forest Tools) and launch a test render.

If that helps, i have found a similar issue in the ChaosGroup forum (in this case using VRay/DR):

http://www.chaosgroup.com/forums/vbulletin/showthread.php?70929-DR-Map-Fail

Carlos Quintero
iToo Software

TL9672

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Render farm problem 2
« Reply #4 on: January 17, 2013, 03:18:42 PM »
Yes you are right, it's not Itoo Forest problem, but I still not find problem yet, if I fix I'll right in forum.

Sorry for setback... :)

Have a nice day