Forest Pack > Forest Pro (*)

Warning: can't find object "" in the source scene ?

(1/2) > >>

Tom_1028:
Hi everyone,

I created a Forest Pack object using Spline distribution mode to scatter plants along a spline. It works fine.
Then I created a preset out of this scene.
But when I use the preset in a new scene, I have the message: "Warning: can't find object "" in the source scene". I hit Ok.

A Forest object is created but no objects are scattered. Plus the Forest items appear on the "0 (default)" layer instead of appearing on the usual forest_templates layer.

Can you please help?

Thanks in advance,

Michal Karmazín:
Hi Tom,

I'm sorry to hear you're facing these troubles. Could you briefly describe how you created the preset? I've done a quick test with the "Import Objects from Scene..." feature, and everything seems to be working fine. Thanks in advance.

Best regards,

Tom_1028:
Thanks for your support, it's highly appreciated.

To create a preset:

_ I select the Forest Pack object
_ I copy it in a new empty scene (I use a Copy/Paste script found on scriptspot.com)
_ I save the scene in the "objects" folder of the chosen Library folder
_ I collect and relink all the assets
_ I create a thumbnail
_ I create the item in the Library by doing: Create item > Create 3D Object
_ I manually fill the necessary information in the "Properties" of the item

I have to say your method is way faster and convenient, thanks for that.
So I followed your link and created the preset using "Import Objects from Scene..." but it gave the following error:

"Scene File Save Warning: Unable to rename temporary scene file E:\My_Itoo_Presets\...........\objects\xxxx.max.sv$ to scene file E:\My_Itoo_Presets\...........\objects\xxxx.max"

So I hit OK and visibly the process didn't come to an end as I found a temporary file with a .max.sv$ extension instead of the file name I filled in the "Import Objects from Scene..." dialog box.

At that point I renamed the extension of the temporary file to .max, so that it can be found by Forest Pack, and I opened a new empty scene and tried using the preset: it failed with the exact same behavior as I first described:"Warning: can't find object "" in the source scene" + no objects were generated by the Forest Pack object.

PS: I double check I could open the .max: it's working fine. I can modify the Forest pack object, it's rendering well.

Michal Karmazín:
In that case, could you please send us your scene so we can check it here? Thank you in advance.

Best regards,

Michal Karmazín:
Replied by email.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version