Itoo Software Forum

Author Topic: Crash using UV with FP 5 and Vray 3.3  (Read 789 times)

VIZIOEN

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
Crash using UV with FP 5 and Vray 3.3
« on: November 15, 2015, 04:27:46 PM »
I'm currently testing the beta together with vray 3.3 in max 2016. But I'm experiencing issues when using the UV mode. At rendertime MAX crashes instantanious. When I switch to XY it doesn't, so I suspect that's the culprit. Scene attached.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3076
    • iToo Software
Re: Crash using UV with FP 5 and Vray 3.3
« Reply #1 on: November 16, 2015, 12:11:13 PM »
Thanks for reporting the problem.

It was caused by an uninitialized variable, and it may happen in multiple cases, not only using UV mode. Unfortunately there is not a workaround, so we just uploaded an emergency patch with FP 5.0.1 beta.
Carlos Quintero
iToo Software

VIZIOEN

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
Re: Crash using UV with FP 5 and Vray 3.3
« Reply #2 on: November 16, 2015, 12:34:40 PM »
Hi Carlos,

thank you for the fast reply. Does this mean this could have happened with previous versions as well, or would this be a new bug? In any case the patch makes sure it won't happen again?

Kind regards.

A.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3076
    • iToo Software
Re: Crash using UV with FP 5 and Vray 3.3
« Reply #3 on: November 16, 2015, 01:29:48 PM »
Hi, no this bug is exclusive of  FP 5 because some changes we did for the Edge mode. Same problem should not happen again with 5.0.1.
Carlos Quintero
iToo Software