Itoo Software Forum

Author Topic: Glue doesn't attatch to plane  (Read 4843 times)

allemyr.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Glue doesn't attatch to plane
« on: August 10, 2011, 08:03:18 PM »
Hello.

First of all i have to say thank you for a very good product.

But i'am having one problem with "glue" for Forest Pack lite.
The trees doesn't touch the ground as seen on the pix. They seems to be locked at the same plane.

Hope i'am doing something wrong :)

Best Regards / Karl Allemyr

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3076
    • iToo Software
Re: Glue doesn't attatch to plane
« Reply #1 on: August 10, 2011, 08:28:35 PM »

Probably the tree's pivot is not aligned to its bottom. If not, trying applying a Reset XForm to the surface, that solves most of the alignment issues.

Carlos Quintero
iToo Software

allemyr.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Glue doesn't attatch to plane
« Reply #2 on: August 11, 2011, 01:43:40 PM »
Thanks for the answer but I still got the problem.
Does all the trees got the same pivot point?

I want all individual trees to align to the surface not just the middle one.

Thanks in advance.


iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3076
    • iToo Software
Re: Glue doesn't attatch to plane
« Reply #3 on: August 11, 2011, 03:32:16 PM »

I just realized that you are using Forest Lite.

Glue doesn't work with it, the Lite plugin is limited to flat surfaces. You need Forest Pro for this.

Carlos Quintero
iToo Software