Itoo Software Forum

Author Topic: "Y Spline Length" not working  (Read 848 times)

Telegram71

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
"Y Spline Length" not working
« on: April 28, 2014, 12:38:59 PM »
Hi,
I have a very simple question but I can´t get around it..
I´m trying to build something similar to the Spider Glazing Tutorial.

I have an expression to regulate the vertical count of the panel, based on the length of the vertical spline.. if I write manually on the expression the length of the Yspline everything works fine, but as soon as I use the variable YSplineLength in the espression, it doesn´t work anymore (railclone builds a geometry, but it looks like the YSplineLength = 0).

Am I missing something? Do you have any idea how I can solve the problem?
Thanks in advance! And great tool by the way! I bought it few days ago, and I´m already enjoying it a lot!

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1517
Re: "Y Spline Length" not working
« Reply #1 on: April 28, 2014, 01:33:35 PM »
Hi,

When using variables and expressions it is often the case that you will need to use a transform operator instead of modifying a segments parameters directly. Trying to wire an expression to a segment will often display an error to warn you of this.



So instead wire the glass segment to a Transform operator, expose the Y Fixed Scale parameter and wire the arithmetic operator to this. You should now find your original equation including the YSplineLength variable works fine  :)



Hope that helps,

Many thanks,

Paul
« Last Edit: April 28, 2014, 01:42:48 PM by Paul Roberts »
Paul Roberts
iToo Software