Itoo Software Forum

Author Topic: Animating Railclone  (Read 279 times)

James Vella

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
  • https://www.jamesvella.net/
    • James Vella - 3D Visualizations
Animating Railclone
« on: August 23, 2018, 03:12:00 PM »
Hi,

Im wondering if this is something I have caused or a bug? From from 80-100 the material ID shifts on my object when animating the Y rotation? I have attached the scene for reference.


Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1407
    • iToo
Re: Animating Railclone
« Reply #1 on: August 23, 2018, 03:49:50 PM »
Number of Segments being used in RC changes, so their randomization changes as well:

Rokas
iToo Software

James Vella

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
  • https://www.jamesvella.net/
    • James Vella - 3D Visualizations
Re: Animating Railclone
« Reply #2 on: August 23, 2018, 04:15:17 PM »
I have this material as Sequence instead of Random within the railclone, I expected this behavior might happen before frame 80, but after there should be no additional segments being added (so I thought). Is there a way to stop these from creating more segments?

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1407
    • iToo
Re: Animating Railclone
« Reply #3 on: August 24, 2018, 08:36:57 AM »
Bevel mode none seems to do the trick:
Rokas
iToo Software

James Vella

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
  • https://www.jamesvella.net/
    • James Vella - 3D Visualizations
Re: Animating Railclone
« Reply #4 on: August 24, 2018, 10:07:40 AM »
ah the elusive bevel mode trick! Thanks mate, your a gem!