Itoo Software Forum

RailClone => RailClone Pro (*) => Topic started by: none on October 15, 2019, 07:08:24 AM

Title: railclone and maxscript
Post by: none on October 15, 2019, 07:08:24 AM
Hey there,

Just having a look at what's possible with maxscript and RC. I had a look at the documentation over at https://docs.itoosoft.com/railclone/parameters (https://docs.itoosoft.com/railclone/parameters)

Boolean is not listed as a parameter type but if I run "$.patype" on my RC object, the boolean parameters come up as "4". Via maxscript I can change the value of the other parameteres but can't change the boolean value to 0 or 1. Why is this?

You may have something in the pipeline already, but I am keen to expand on the parameters interface through maxscript for handling a large number of parameters. At the moment the little parameters window gets overwhelmed pretty quickly so I think there could be a visual solution. Something that looks like poliigons's new brick generator. Getting access to the boolean parameters would be key though for turning features on or off.

BTW, excellent work on these plugins, and keep it up!

Title: Re: railclone and maxscript
Post by: Rokas on October 15, 2019, 07:57:33 AM
Hi, welcome to the forum.

Enabling Maxscript Listener-> Macro Recorder shows You how to access those parameters:
(https://i.imgur.com/aySuSdB.png)
Title: Re: railclone and maxscript
Post by: none on October 16, 2019, 12:29:28 AM
Great, thanks Rokas! Might be worth updating the documentation for that section.

I've added an image of a small start I made on this. Hopefully I can expand on it and make it easy to switch between complex building styles etc.