Itoo Software Forum

Author Topic: Railclone. Random Materials Id's not working  (Read 2354 times)

EK2965

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Railclone. Random Materials Id's not working
« on: July 16, 2013, 09:14:59 PM »
I am trying to create a random audience with rail clone.  To do this I am using the random material ideas for the plane with the people.  It looks like it is working in the view port but when I go to render, it uses the same material id for all the people.  I also tried doing this with randow segments, but then all the material ids go messed up.  Can you please let me know if I am doing something wrong or does this just not work.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3151
    • iToo Software
Re: Railclone. Random Materials Id's not working
« Reply #1 on: July 16, 2013, 10:36:54 PM »
Are you using Mental Ray ? If so, please turn off Display->VRay/Mental Ray shader. The Material operator is not compatible with the instancing support in Mental Ray.

http://www.itoosoft.com/railclone/reference/refoperators.php#material

About the random segments, it should work. Remember you must use an unique material (in this case a multi-sub), that must be assigned to the RC object. If you cannot get it to work, please send us a test scene.

Carlos Quintero
iToo Software

EK2965

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Railclone. Random Materials Id's not working
« Reply #2 on: July 17, 2013, 05:16:51 PM »
Thanks, turning that off did help, thanks. 

So for each RailClone object you can only have one material assigned?

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3151
    • iToo Software
Re: Railclone. Random Materials Id's not working
« Reply #3 on: July 17, 2013, 06:23:47 PM »
Yes, RailClone doesn't handle materials by itself. It uses the material assigned to the object.
Carlos Quintero
iToo Software