Itoo Software Forum

Author Topic: Segment Object doesn't follow Spline with Transform Operator  (Read 419 times)

FL3195

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
I'm trying to create an architectural animation with cars moving along the winding street, using Railclone to distribute dozens cars model along Spline. I add Transform operator to animate the cars moving forward. But when i tried to move the car along X axis (forward) with Transform Operator, the cars model doesn't move forward along the spline. Instead it just move straight forward along its own x axis.

Is there any setting to force the car move forward along the spline? Screenshot attached below.

I'm on 3ds max 2016 & Railclone Pro 3.1.0.

Thank you.
« Last Edit: May 24, 2018, 09:44:09 AM by FL3195 »

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1407
    • iToo
Re: Segment Object doesn't follow Spline with Transform Operator
« Reply #1 on: May 24, 2018, 09:56:36 AM »
Hi,
Thanks for question.

One way to animate objects moving along a spline would be to use Spline properties. Disable Full Length and animate parameters to Your liking:
Rokas
iToo Software

FL3195

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Segment Object doesn't follow Spline with Transform Operator
« Reply #2 on: June 02, 2018, 02:32:25 PM »
sorry for late reply. Looks like it was just a bug in cloud point mode view. Because when i changed to box or mesh display, the segment move back to the spline and can be animated along the spline by exporting the parameter and use numeric operator.