Itoo Software Forum

Author Topic: railcone surfaces help  (Read 232 times)

PS4115

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
railcone surfaces help
« on: November 25, 2019, 03:25:26 AM »
Hi Wondering if anyone can help with this footpath issue I am having.

I have created a sloping surface with I am trying to apply a 300 x 600 tile to via railclone 4.  Once the slope starts railcone is deforming the edges of the segment to the lowest Z point.

To create the slope I traced over the original footpath mesh which was export from a CAD model with a closed spline.
Converted that spline into a edit poly and then created a outline spline from the edit poly.

In railcone
I connected the outline spline to the spline node and the edit poly to the surfaces node. 

Any advice on what I am doing wrong here.

3dsmax 2020.2
Railclone Pro 4
Forest Pro 6


Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1736
Re: railcone surfaces help
« Reply #1 on: November 25, 2019, 07:39:53 AM »
Hi,

To work correctly, the RailClone object should be entirely enclosed by the boundaries of the surface. If the RailClone object overlaps a boundary, unwanted deformation might occur. Making the surface slightly larger (for example by using the Edit Polygons > Outline & Inset tools) is good practice to avoid any unwanted deformations.

I hope that helps.

Best regards,

PS4115

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: railcone surfaces help
« Reply #2 on: November 25, 2019, 09:16:44 AM »
Thanks Michal, that did the trick.