Itoo Software Forum

Author Topic: Cones Offset from Spline  (Read 2089 times)

Mike Truly

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 115
    • Truly Media
Cones Offset from Spline
« on: April 11, 2012, 06:16:34 PM »
Hi Carlos,

I recently bought RailClone Pro and am starting to use it.  (I think it's great!).

I have a road scene and I am using the default traffic cones at 100ft spacing (segment padding 50, 50).  The roadway spline is very simple and straight with a couple of hills.  When I make my railclone of traffic cones, for the most part they are fine but in a couple of spots the cones don't precisely follow the spline and are slightly below grade (see attached image).

I can fix this by converting the railclone to mesh and moving them manually.  The only thing I can think of is that the road spline is very long (several miles) and maybe this scale is causing this?

Thanks!
Sincerely,

Mike Truly
----------------------------------------------------------------
Truly Media
1.800.829.4990
http://www.trulymedia.com

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: Cones Offset from Spline
« Reply #1 on: April 11, 2012, 08:42:08 PM »

It's a problem of how we have defined this element in the library: we use the Padding to space the cones, but this method doesn't work well for long splines.

Please, do this:

- Set the default Segment to "none".
- Assign the cone to Evenly->Segment.
- Set the distance in Evenly->Distance.
- Set the paddings to zero.

We will fix this object in the library in the next update.

Carlos Quintero
iToo Software

Mike Truly

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 115
    • Truly Media
Re: Cones Offset from Spline
« Reply #2 on: April 11, 2012, 10:48:45 PM »
Thanks Carlos!  This fixed the problem.

Thanks again.
Sincerely,

Mike Truly
----------------------------------------------------------------
Truly Media
1.800.829.4990
http://www.trulymedia.com