Itoo Software Forum

Author Topic: Edge mode not working with Corona  (Read 680 times)

domxxe 95

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Edge mode not working with Corona
« on: March 24, 2022, 03:42:42 PM »
Hello, there is an issue when trying to use Edge mode with corona to scatter grass. ForestEdge is applied in Opacity slot, using spline area, grass made of multiple small mesh models (there is no opacity map, the grass is physical). Forest Pack still doesn't bother going near the edge, and treats it like its Size mode.  :( :( :( . Any sugggestions ? (I'm pretty sure I might have messed some setting by accident)



Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2658
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #1 on: March 24, 2022, 03:45:45 PM »
Sorry to hear you have an issue. Is the grass object one from our library or something else? If it's not one of ours, is it a nested Forest object?

Cheers,
Paul
Paul Roberts
iToo Software

domxxe 95

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #2 on: March 24, 2022, 03:53:26 PM »
Yes it's nested object. The grass is made up from 4 different patches, each patch is a single poly object with many mesh elements.


Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2658
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #3 on: March 24, 2022, 03:55:53 PM »
Thanks - I'll see if I can reproduce the issue here.

- Paul
Paul Roberts
iToo Software

domxxe 95

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #4 on: March 24, 2022, 03:59:38 PM »
It does work with other grasses we bought from 3dSky and Nouvelle Mesure Lab. Problem is they already come with FP assembly so its hard to identify what is the difference in their FP object VS one I assembled.

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2658
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #5 on: March 24, 2022, 04:12:36 PM »
Could you share the FP Object with me? It'd make it easier to diagnose. Please feel free to email it to helpdesk@itoosoft.com.

Thanks,
Paul
Paul Roberts
iToo Software

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2658
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #6 on: March 24, 2022, 06:05:24 PM »
Thanks for sending in the file. I've been able to isolate the problem, it would appear that using a Distribution > Density > Rotation value of anything except 0 affects the edge mode feature.



I'll pass this on to the development team, but in the meantime, setting the value to 0 should fix it.

I hope that helps,
Paul
Paul Roberts
iToo Software

domxxe 95

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #7 on: March 24, 2022, 06:11:43 PM »
Thank you so much, yes it did resolve it. Ha, I don't even know how I ended up changing this value since default FP object has this parameter set to 0.
Again, thank you very much for the assist.

Best regards,

Dominykas

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2658
Re: Edge mode not working with Corona
« Reply #8 on: March 24, 2022, 06:19:23 PM »
Great! Glad that helped. Thanks again for reporting it

Paul
Paul Roberts
iToo Software