Itoo Software Forum

Author Topic: 7.3 bug, Forest Viewport position vs Render position  (Read 177 times)

Michael Betke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
7.3 bug, Forest Viewport position vs Render position
« on: January 24, 2022, 02:25:37 PM »
After updating from 7.1x to 7.3 and opening my scene for the first time, my forest object is shifted.

I don't know how to fix it.
Inside the stone cage there is a black cube. Along this cube, the forests objects are scattered.
It displays right if I change from point cloud to proxy. But renders wrong too (using Octane Renderer).

In old version all was fine.

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2457
Re: 7.3 bug, Forest Viewport position vs Render position
« Reply #1 on: January 24, 2022, 02:28:22 PM »
Hi Michael,

That's a strange issue. Could you share that file with us at helpdesk@itoosoft.com and we'll take a closer look.

Thanks,
Paul
Paul Roberts
iToo Software

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2457
Re: 7.3 bug, Forest Viewport position vs Render position
« Reply #2 on: January 24, 2022, 04:42:49 PM »
Thanks for the file - we are looking into the exact cause, but it would appear to be connected to the fact that FP is a part of a group. In the short term, it would appear you can fix it by ungrouping the objects and then regrouping them.

Best,
Paul
Paul Roberts
iToo Software

Michael Betke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
Re: 7.3 bug, Forest Viewport position vs Render position
« Reply #3 on: January 24, 2022, 10:48:43 PM »
Thanks. I will do it this quick way and save the model properly to my asset library then to avoid it in the future