Itoo Software Forum

Author Topic: Error loading certain libraries  (Read 172 times)

amitgedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Error loading certain libraries
« on: November 21, 2018, 11:00:14 AM »
Hi,
tried to load some trees from Evermotion vol.136 and it gave me the following error :

Welcome to MAXScript.

-- MAXScript ExecuteMAXScriptScript Exception:
-- Unknown property: "getMacro" in undefined
-- MAXScript callstack:
--   thread data: threadID:99524
--   ------------------------------------------------------
--   [stack level: 0]
--   In onEvermotionPlantsSelect(); filename: C:\Program Files (x86)\Itoo Software\Evermotion Catalog\lib\Archmodels_136\evermotionplants.ms; position: 7395; line: 226
--      Parameters:
--         n: "AM136"
--      Locals:
--         n: "AM136"
--         AM154_SUFFIX: undefined
--         maxfile: undefined
--         p: "E:\3D STUFFS\FOREST PACK PRO TREES\mod.v136"
--         EVERMOTIONRENDERER154: undefined
--         itemName: "Black locust v1"
--      Externals:
--         owner: undefined
--         getLibPath: Global:getLibPath : getLibPath()
--         cat: Global:cat : <Interface:scatalog>
--         buyEvermotionPlants: Global:buyEvermotionPlants : buyEvermotionPlants()
--         freeCatalogInterface: Global:freeCatalogInterface : freeCatalogInterface()
--         getCatalogInterface: Global:getCatalogInterface : getCatalogInterface()
--   ------------------------------------------------------
--   [stack level: 1]
--   called from top-level
Can't find max file "E:\3D STUFFS\FOREST PACK PRO TREES\mod.v136\020_v1_vray.max"
Error loading style, can't xref object "AM136_Tree_020_v1_01" from "E:\3D STUFFS\FOREST PACK PRO TREES\mod.v136\020_v1_vray.max"

what might be causing this, there are certain other libraries as well that fives this same cant xref object error
can someone please help
Thanks
Amit

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1248
    • iToo
Re: Error loading certain libraries
« Reply #1 on: November 21, 2018, 11:07:23 AM »
Hi

Please specify which max / forest pack / renderer version are You using.
Rokas
iToo Software

amitgedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Error loading certain libraries
« Reply #2 on: November 21, 2018, 11:34:57 AM »
Hi,
i am using 3dsmax 2017, FPP 6.1.2, Vray next 4.02.05
Thanks

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1561
Re: Error loading certain libraries
« Reply #3 on: November 21, 2018, 12:49:40 PM »
Hi,

It looks like, that for some reason, the 3ds max is having troubles evaluating the macro used in the script. Would you mind to double check the Library Browser Options window (Library Browser - File - Preferences...) where under System Macros you can find the evermotionrenderer value (a screen-shot would be ideal)?

Best regards,

amitgedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Error loading certain libraries
« Reply #4 on: November 21, 2018, 06:44:35 PM »
Hi,
here is the screenshot
Thanks

amitgedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Error loading certain libraries
« Reply #5 on: November 30, 2018, 08:05:09 AM »
Hi Guys,

any updates after seeing the screen shot

Rokas any clue..?

Thanks
Amit

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1561
Re: Error loading certain libraries
« Reply #6 on: November 30, 2018, 10:12:43 AM »
Hi Amit,

Sorry for the delay. Please, extract the attached file (evermotionplants.zip > evermotionplants.ms) and overwrite the under:

C:\Program Files (x86)\Itoo Software\Evermotion Catalog\lib\Archmodels_136

That should fix it. In case of any further troubles with it, would you mind to also check values under:

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Itoo Software\Forest Pack Pro\LibraryMacros

Thanks in advance.

Best regards,

amitgedia

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Error loading certain libraries
« Reply #7 on: December 01, 2018, 08:40:58 AM »
Hi Michal,
i followed the steps suggested by you and it worked only after i did certain changed to the folder structures ie: all the max files were in Vray folder and i had to cut paste them directly in the root folder as the path in the .ms file was set in that way and also the libraries path...
finally got this evermotion stuff working and now i am headed to make some of the HQ plant library working, so if need any help in that will contact you again in the hope that you will help me once again.

Thanks once again Michal..