Itoo Software Forum

Author Topic: Flickering objects in viewport and render  (Read 463 times)

EN4001

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Flickering objects in viewport and render
« on: November 14, 2015, 06:52:59 PM »
For some reason as I scrub the timeline I am seeing flickering objects when using forest pro. They appear in the viewport and also at render time. Is this a bug or something I'm doing wrong ? I haven't had this issue before.

Forest pro version: 4.4.0

Vray version: 3.20.01

EN4001

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: Flickering objects in viewport and render
« Reply #1 on: November 14, 2015, 07:11:53 PM »
I've manage to find what the problem is. For some reason because the forest object exclude resolution was set too low these objects were flickering. That seems to be the issue.

EN4001

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: Flickering objects in viewport and render
« Reply #2 on: November 14, 2015, 07:16:49 PM »
okay. It seems no matter the resolution of forest exclude object I still end up with flickering objects. Not sure what to do.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3148
    • iToo Software
Re: Flickering objects in viewport and render
« Reply #3 on: November 15, 2015, 08:46:30 AM »
Hi, if the exclude Forest object changes with the animation (for example, using Camera clipping) it would affect to the main distribution, causing flickering or other side effects.

Please, send us a simplificated scene to support@itoosoft.com and we'lll check it. For large files, please use a web sharing service as WeTransfer.
Thanks,
Carlos Quintero
iToo Software