Itoo Software Forum

Author Topic: Loading library presets as Xref obj  (Read 417 times)

GT4505

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • claar.be
Loading library presets as Xref obj
« on: April 30, 2018, 05:56:43 PM »
Hi,

why is it that the forest custom objects from the library presets when loading are loaded as regular geometry and not xref objects?
I've changed that in the settings at the forest library but the geometry is loading into the scene anyway.
Please let me know how to get this fixed, thanks
Pieter van Stee

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1166
    • iToo
Re: Loading library presets as Xref obj
« Reply #1 on: April 30, 2018, 08:33:52 PM »
Hi,

Which version of ForestPack and max are You using?
Rokas
iToo Software

GT4505

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 100
    • claar.be
Re: Loading library presets as Xref obj
« Reply #2 on: May 01, 2018, 09:25:25 AM »
Hi I'm using max 2017 and forest ForestPackPro603b_x64 (installed this one after having issues with railclone in the latest build)
Pieter van Stee

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3359
    • iToo Software
Re: Loading library presets as Xref obj
« Reply #3 on: May 01, 2018, 09:26:13 AM »
Hi, by default Presets cannot be loaded in XRef mode, and that option should be disabled in the Library Browser.
(it may cause problems because are not handled as standard objects).

What model are you importing exactly ? Probably we forgot the define XRef=0 in the library definition. We should fix it.
Carlos Quintero
iToo Software