Itoo Software Forum

Author Topic: Object Jittering in UV mode: FPv3.8  (Read 1986 times)

That 3d Guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Object Jittering in UV mode: FPv3.8
« on: March 01, 2012, 11:50:10 PM »
Hi,
I have a scene with some custom flower models (5, with different materials) scattered over a huge rock formation. I am using UV mode as the rock has a few overhangs, so XY mode wont put flowers under the overhang.
I have some slope restriction to make the flowers appear more in the flatter areas.
I have no camera clipping restrictions.

My problem is that when i render the sequence i see some flowers disappear\move slightly\change colour for a frame before returning to normal..
I see it exhibit a similar jittering in the viewport, but i am unsure if the same "problem" flowers are in the render or if its different ones.

The render is stable when XY mode is used.

My work around for now, is to break the geometry down so the overhangs are seperate, then have multiple forests on XY mode.. obviously this is not ideal.

Any thoughts?

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: Object Jittering in UV mode: FPv3.8
« Reply #1 on: March 02, 2012, 09:16:37 AM »

Has the surface some keyframe ?

I just completed a basic animation test, but i cannot reproduce the problem here. If possible, please send us a test scene.

Carlos Quintero
iToo Software

That 3d Guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Object Jittering in UV mode: FPv3.8
« Reply #2 on: March 02, 2012, 09:25:46 AM »
Hi,
Thanks for the reply..

No, the surface has no animation on it at all.
The only thing in the scene that is animated is the camera.
Interestingly the jittering i described happens the most when the camera is moving quite slowly, and barely if at all when the camera is moving faster.

It is weekend here now, but i will probably have to go into work to check renders etc as my deadline is tuesday  :'(.. i will send a scene when i get a chance.

by the way.. thankyou for your work on this plugin, it is a lifesaver for me on this project!
« Last Edit: March 02, 2012, 09:28:44 AM by That 3d Guy »

That 3d Guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Object Jittering in UV mode: FPv3.8
« Reply #3 on: March 05, 2012, 10:57:53 PM »
Thankyou Carlos!

For anyone else reading this, it turns out that the issue is caused by random translation being enabled when in UV mode, turn that off and everything works perfectly.

 ;D

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: Object Jittering in UV mode: FPv3.8
« Reply #4 on: March 06, 2012, 08:35:47 AM »

Anyway, this bug is already fixed in Forest 3.8.1. We are testing it now, if everything is ok, it will be released within this week.

Carlos Quintero
iToo Software

That 3d Guy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: Object Jittering in UV mode: FPv3.8
« Reply #5 on: March 06, 2012, 11:06:55 PM »
Legends!  8)