Itoo Software Forum

Author Topic: Slow Render Time After Installing The New Build  (Read 559 times)

Alfa Smyrna

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Slow Render Time After Installing The New Build
« on: April 26, 2016, 09:14:48 AM »
Hi,

After installing the latest build today, I noticed longer render times on an existing scene.
I usually wait to end my current project before installing the new builds of plugins but reading that there is a significance speed performance in the latest build, I have installed it on a current project which is has many many forest objects.
I just hit render and notice that renders are slower.

Any ideas?

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: Slow Render Time After Installing The New Build
« Reply #1 on: April 26, 2016, 05:46:41 PM »
Hi, what Max and V-Ray version do you use ?
Carlos Quintero
iToo Software

Alfa Smyrna

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Slow Render Time After Installing The New Build
« Reply #2 on: April 27, 2016, 08:14:19 AM »
I use 3dsMax 2016 + Vray 3.30.05
Thanks.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: Slow Render Time After Installing The New Build
« Reply #3 on: April 27, 2016, 01:16:07 PM »
Really we have not similar problems reported with that configuration, and our tests worked fine too.

Please, would you try to reproduce the problem in a simplificated scene and send it to us ? Perhaps it happens only with certain objects or materials.

Thanks,
Carlos Quintero
iToo Software

Alfa Smyrna

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Slow Render Time After Installing The New Build
« Reply #4 on: April 27, 2016, 01:44:05 PM »
It is not easy to simplify the scene which has many forest objects. It is a very heavy scene and it will take a lot of time to simplify. I can only try after my deadline.