Itoo Software Forum

Author Topic: VRAY Wont render after beta update  (Read 3644 times)

TG1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
VRAY Wont render after beta update
« on: January 04, 2012, 10:43:48 PM »
I updated my forest pack to 3.7.3 and now my scene won't render. :-\ When I updated my vray it wouldn't read the proxies, so I installed /reinstalled my previous version of vray.... should I do the same with 3.7.3?

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #1 on: January 04, 2012, 10:57:40 PM »

Forest 3.7.3 was compiled using VRay 2.2, but we tested it before releasing and worked fine with VRay 2.0 as well.

What VRay version do you use ?

Carlos Quintero
iToo Software

TG1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #2 on: January 04, 2012, 11:08:02 PM »
The scene was created using 21001 and 3.7.2. It was fine. I updated both vray and forest and I was getting the "unhandled exception" I now have removed and /reinstalled the previous versions and can't grab a license for forest pack.... aahhhhh I am getting winsocks error 11004.....

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #3 on: January 04, 2012, 11:19:51 PM »
Please, try removing the file ForestVRay20.dll from the Max root folder, next reinstall Forest to be sure the DLL was updated correctly. If it doesn't work, i would suggest to try Forest 3.7.2 again to see if there is some difference.

About the winsocks error, it seems a DNS issue. By some reason, the license server cannot be located in the network by its name. I would try to enter the IP address of the server, instead searching it automatically.

Carlos Quintero
iToo Software

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #4 on: January 04, 2012, 11:26:20 PM »

One more question: are you using VRay 2.20.02 or 2.20.01 ?  I think there was some problems fixed in the last udpate...

Carlos Quintero
iToo Software

TG1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #5 on: January 05, 2012, 12:00:32 AM »
I have re-installed 2.10.01 and I went back to 3.7.2....... I tried your suggestions with IP and still no license error. >:(

"winsocks 10061, no connection because the target machine actively refused it."
« Last Edit: January 05, 2012, 12:06:43 AM by TG1477 »

TG1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #6 on: January 05, 2012, 02:33:54 AM »
OK,
 
So I got everything back working, but with 2.10.01 and the Forest 3.7.2........ now I am aLeary to upgrade. waiting to hear from Vray. Any one else having issues with the update?

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3315
    • iToo Software
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #7 on: January 05, 2012, 09:34:36 AM »
I just wrote in the ChaosGroup site about the VRay issue. I think Vlado would give us more information.

About the license error, it's strange because we have not modified the licensing code in v.3.7.3. I suggest to enable the debug mode in the license server, to see what is happening exactly. The procedure is described here:

http://www.itoosoft.com/forum/index.php?topic=450.0

Carlos Quintero
iToo Software

TG1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #8 on: January 05, 2012, 06:41:18 PM »
Thanks man! ;)

I need to get a couple of renders out and then I will update my software next week. I can let you know how everything progresses.

Thanks again for the support.

TG1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: VRAY Wont render after beta update
« Reply #9 on: January 11, 2012, 12:47:51 AM »
Found the problem. I had " D:\Master\•Rendering" in the path. Specificly the odd dot. This causeed the errors. It's called middle dot....yikes. anyway everything works. my bad.
« Last Edit: January 11, 2012, 01:05:58 AM by TG1477 »