Itoo Software Forum

Author Topic: Weird problem with FP - not scattering on poly at all  (Read 617 times)

Uwe Kreuzahler

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • 3D Visualization Director
    • 3D.CR
Weird problem with FP - not scattering on poly at all
« on: January 16, 2017, 05:11:32 PM »
Hello

I'm having some real issues with FP, trying to scatter on a terrain (poly) but when i assign FP to the poly then nothing shows up

It's kind of hard to explain and i really dont understand where the problem is.

To make it easier i have added a test scene to this post.

Can someone check on it and tell me whats going on?

Thanks for any help

Uwe
Photorealistic Architectural Visualizations

www.3D.cr

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1555
Re: Weird problem with FP - not scattering on poly at all
« Reply #1 on: January 16, 2017, 06:01:17 PM »
Hi Uwe,

The object "COLLINETTE" used as a Surface has flipped faces (thought in the view-port it doesn't seem so - please feel free to do some additional testing with the xView - Face Orientation tool or a 2Sided material). From the scene itself it's not clear how that issue arose, but in similar cases Flip normals > Reset XForm - Reset Selected > Convert to Editable Poly fix it. Attaching the modified scene.

Best regadrs,

Uwe Kreuzahler

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • 3D Visualization Director
    • 3D.CR
Re: Weird problem with FP - not scattering on poly at all
« Reply #2 on: January 16, 2017, 07:06:13 PM »
uffffff, i feel more then embarrased right now to not check on the normals
I got the terrain from a client and i never thought about this.

Thanks for the fast help!!!!!!

Cheers

Uwe
Photorealistic Architectural Visualizations

www.3D.cr

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1555
Re: Weird problem with FP - not scattering on poly at all
« Reply #3 on: January 17, 2017, 09:50:34 AM »
Hi Uwe,

No worries at all. Glad to hear, that it helped.

Best regadrs,