Itoo Software Forum

Author Topic: why these trees not rendered?  (Read 3131 times)

FD8321

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
why these trees not rendered?
« on: November 06, 2008, 03:10:48 PM »
hi,
in this scene some FP objects are note rendered using MR. If i use the scanline renderer they will be rendered. this happend to someone else?
any ideas?

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: why these trees not rendered?
« Reply #1 on: November 06, 2008, 05:01:22 PM »

Did you get this error on network rendering, on interactive mode or both ? Are you using MR bucket rendering ?

If you don't solve it, please post here the scene (only the trees and related objects), or send the file to support@itoosoft.com.

Carlos Quintero
iToo Software

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: why these trees not rendered?
« Reply #2 on: November 10, 2008, 05:36:27 PM »

(scene received by e-mail, i post here the fix as information for other users)

The material applied to the Forest object is not correct. It is of type "Forest Material->Multi/Sub->Forest Material->Standard Mat", but this structure is not recognized by our MR shader. It must be this way: "Multi/Sub->Forest Material->Standard Mat", as described here:

http://www.itoosoft.com/english/menu.php?id=forest_mat

By default, Forest builds automatically the right Multi/Sub from the individual materials assigned on the Geometry List. But this behavior is disabled for this object (the checkbox "Consolide Materials" on "Geometry" rollout is disabled).

To fix it:

1) Enable "Consolide Materials" checkbox
2) Click "Reassign Material" button

Carlos Quintero
iToo Software