Itoo Software Forum

Author Topic: Can I use Railclone as a BIM tool??  (Read 1044 times)

ASD+Viz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Can I use Railclone as a BIM tool??
« on: September 12, 2022, 05:37:51 AM »
Hi I am loving Railclone and its ability to create models exactly the way you would do it on site. My question is if I am using modules for everything like bricks and tiles and wall plaster can Railclone give me the information about how many tiles or bricks I need for a house fully created in 3dsMax? It will be a great help in avoiding BIM tools.

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2831
Re: Can I use Railclone as a BIM tool??
« Reply #1 on: September 12, 2022, 12:51:47 PM »
Although you are able to see object counts Using RailCone Stats, these are global counts of all the geometry created by each generator and there's isn't currently a way to extract the kinds of detailed information and costing  you'd expect from a BIM application.

I hope that helps, please let me know if you have further questions.
Paul
Paul Roberts
iToo Software

ASD+Viz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: Can I use Railclone as a BIM tool??
« Reply #2 on: September 12, 2022, 01:44:05 PM »
A segment counter and a Number of Segment calculator and operator would be a great help for someone like me who needs to give cost estimates for different rooms and exterior façade to clients before the design gets finalized.

chacco121

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Can I use Railclone as a BIM tool??
« Reply #3 on: December 28, 2022, 09:12:58 AM »
RailClone is an exceptional scene assembly tool. It's rule-based approach to modelling makes parametric layout accessible to VFX artists. From the most intricate detailing to planet-scale designs, RailClone has got you covered.FMWhatsApp