Itoo Software Forum

Author Topic: Composed Blocks not aligning in adaptive  (Read 108 times)

Alex.S

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 112
Composed Blocks not aligning in adaptive
« on: September 11, 2020, 10:29:10 AM »
Hi,

Here is a simple test case of 3 long boxes, instanced from the same base mesh with vertical translations. I combine them (grouped) and reset the pivots, and all kinds of strange things occur...

It should be 3 boxes with a 5cm vertical gap between them forming a continuous wall. Not too sure what I am doing wrong here, maybe i need to be nesting linear generators instead?





Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2512
    • iToo
Re: Composed Blocks not aligning in adaptive
« Reply #1 on: September 11, 2020, 10:36:37 AM »
Hi. You are using random translation. from 0 to 0.3 instead of fixed, thus this behavior:

Rokas
iToo Software

Alex.S

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 112
Re: Composed Blocks not aligning in adaptive
« Reply #2 on: September 11, 2020, 03:30:46 PM »
sorry ugh :o

Alex.S

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 112
Re: Composed Blocks not aligning in adaptive
« Reply #3 on: September 11, 2020, 03:34:35 PM »
Ok, the segments still overlap though...?

This only occurs with vertical deform settings. On adaptive they work ok.

Dragan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 496
Re: Composed Blocks not aligning in adaptive
« Reply #4 on: September 11, 2020, 05:47:52 PM »
Hi,
If segment deforms is vertical, try disabling `Slope Fixing` 

Alex.S

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 112
Re: Composed Blocks not aligning in adaptive
« Reply #5 on: September 14, 2020, 11:40:41 AM »
Ah, thanks yeah that was the issue...