Itoo Software Forum

Author Topic: Map Channel ID is working for object, but not when used as segment in RC  (Read 670 times)

Tomas73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • CG Artist / Architectural Visualiser
My object (a glass block) has a realworld scale box map applied to it, set to map channel 1. Then on specific polygons it has map channel 2 (not realworld) used to allocate a bump map.

The object renders as it should.

When used as a segment with Railclone, the channel 2 bump mapping is not apparent. I don't know why this is. Can you help?

In the attached image, you can see the object on the left is correct, whilst the Railclone object on the Right is missing the bump map (channel 2).

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1609
Re: Map Channel ID is working for object, but not when used as segment in RC
« Reply #1 on: February 15, 2016, 01:32:56 PM »
Hi!

Thanks for contacting us. I'm trying to reproduce this issue here but so far channel IDs appear to be working correctly. In my test file a UVW Pattern is assigned to Map channel one set up with real-world map sizes and the target is Map Channel 2, planar mapped with a fixed length and width. As you can see it appears correctly in RailClone:



This file is attached in case it's helpful. Would you be able to send me your file so I can take a closer look at what's going on? If you'd prefer not to upload it here, please feel free to send it to support@itoosoft.com.

Many thanks!

Paul

Paul Roberts
iToo Software

Tomas73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • CG Artist / Architectural Visualiser
Re: Map Channel ID is working for object, but not when used as segment in RC
« Reply #2 on: February 15, 2016, 02:00:43 PM »
Ok, Thanks Paul. I'll email the scene to you ASAP.

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1609
Re: Map Channel ID is working for object, but not when used as segment in RC
« Reply #3 on: February 15, 2016, 04:44:23 PM »
Hi,

Thanks for the scene. It looks like you have a different multi-sub object material applied to the RailClone object than to the segment. At the moment RailClone doesn't automatically generate materials from the source objects so they must be assigned manually, making sure you instance them so that changes are reflected on both the source geometry and the RailClone object.

I hope that helps, but please let me know if you have any further questions.

Many thanks!

Paul

Paul Roberts
iToo Software

Tomas73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • CG Artist / Architectural Visualiser
Re: Map Channel ID is working for object, but not when used as segment in RC
« Reply #4 on: February 15, 2016, 05:06:52 PM »
Ahah!  ;D

 Thanks a lot for your help today Paul; much appreciated.