Itoo Software Forum

Author Topic: Nested Railclone segment lost in render when viewport mode set to boxes  (Read 229 times)

shiyan lin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Hi,It's my first post here.

I think I need to post a bug here ,the bug was just like the name of the topic.

1. I use a corona proxy and a railclone object nested in one segement.
2. I turn the railclone viewport mode to boxes
3. I turn on the interactive rendering and find the railclone object which nested in segement was lost in VFB.
4.When I stop the render,everything back to normal.

I am not good at English,hope the scene file attached might helped.

3dsmax 2018 + Corona Render 2.0 + Railclone 3.2.0

Best regards.

 
« Last Edit: October 07, 2018, 09:15:04 PM by shiyan lin »

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1559
Re: Nested Railclone segment lost in render when viewport mode set to boxes
« Reply #1 on: October 08, 2018, 02:41:37 PM »
Hi,

Sorry to hear, you’re facing these troubles. Would you mind to attach also the proxy object (Brick_001.cgeo)? Thanks in advance for any further details on this issue you can share with us.

Best regards,

shiyan lin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Nested Railclone segment lost in render when viewport mode set to boxes
« Reply #2 on: October 08, 2018, 02:46:27 PM »
sorry,file attached.

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1559
Re: Nested Railclone segment lost in render when viewport mode set to boxes
« Reply #3 on: October 08, 2018, 05:01:20 PM »
Hi,

Big thanks for all provided files. It doesn’t seem to be related to the selected view-port mode, but nested objects shouldn’t have the Display > Render > Use Instancing Engine option enabled in order to build the “top level” object correctly. The main RC object “RC_Brick_Office” can use this option to keep the instancing. Hope that helps.

Best regards,

shiyan lin

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Nested Railclone segment lost in render when viewport mode set to boxes
« Reply #4 on: October 08, 2018, 05:10:47 PM »
Ok, when nest a railclone object,instance engine should turn off. I got it,thanks for taking time answering my dumb question.,big thanks.

    I have a question though: Is instance engine being used to speed up parsing process of rendering or what? I am quite new to 3dsmax,but really love FP and RC,really don't know what's instance engine all about. The only little thing I knew about instance engine is that the instance engine is not fully compatible with corona render...

« Last Edit: October 08, 2018, 05:13:45 PM by shiyan lin »

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1407
    • iToo
Re: Nested Railclone segment lost in render when viewport mode set to boxes
« Reply #5 on: October 09, 2018, 08:10:46 AM »
Hi, You asked important question. And I could not described it better then Paul described it in this post.
Rokas
iToo Software