Itoo Software Forum

Author Topic: Precision Error When Far From The Origin  (Read 465 times)

byzantium1200

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Precision Error When Far From The Origin
« on: March 09, 2019, 09:16:11 AM »
Railclone makes precision errors when far away from the origin (missing and randomly rotated, bent segments), is this something to be expected? For solution I create the objects near the origin and then convert them to base objects and move to their proper positions.

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1736
Re: Precision Error When Far From The Origin
« Reply #1 on: March 12, 2019, 03:35:52 PM »
Hi,

If possible, please send us your scene to have a look at it here. Ideally, would you mind to try to reproduce the problem with a minimal scene and send us such a scene? Thanks in advance.

Best regards,

byzantium1200

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Precision Error When Far From The Origin
« Reply #2 on: March 13, 2019, 09:10:43 AM »
Just sent the attachment.

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1736
Re: Precision Error When Far From The Origin
« Reply #3 on: March 13, 2019, 09:59:59 AM »
Hi,

Thanks for the provided scene. It's related to the interpolation of the base spline - disabling the Editable Spline > Optimize feature and raising the Interpolation Steps value to 32 seems to fix it. Optionally, adjusting the RC object under Style > Curve Steps option helps also. Attaching screen-shots.

Hope this helps you and if there will be anything more we can help you with, please let us know. Have a great day.

Best regards,