Itoo Software Forum

Author Topic: RailColne 5.2.6 Corona 8 - Color problem  (Read 342 times)

SamyC38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
RailColne 5.2.6 Corona 8 - Color problem
« on: August 12, 2022, 04:46:39 PM »
Hi there,
I am a beginner for the use of railclone and I have a color problem of the elements constituting my railclone.
I used the test file proposed with the explanatory booklet (l1s_exercice_end.max) of the pluggin but I do not understand why when I create a new railclone the elements do not keep the color of the basic elements.

On the image the pillars in the middle are in green (railclone that I created).
When I copy the properties of the railclone of the demonstration file it works (on the left on the image the properties are saved).

However, I checked and I have exactly the same parameters on the 2.
What does one know why?
Thanks for your help

I have the latest version of the railclone Pro (5.2.6), 3DSMAX 2023 and Corona 8

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2828
Re: RailColne 5.2.6 Corona 8 - Color problem
« Reply #1 on: August 15, 2022, 09:31:21 AM »
Hi,

Thanks for contacting us. By default RailClone does not use the materials assigned to the source geometry. You have two options:

- Enable Style > Geometry > Use Segment Material


- Manually assign the material to the RailClone object. In this case you will need a single sub-object material that works on all the source objects

I hope that helps,

Paul
Paul Roberts
iToo Software

SamyC38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: RailColne 5.2.6 Corona 8 - Color problem
« Reply #2 on: August 16, 2022, 05:46:07 PM »
Thanks so much Paul,

It's ok right now