Itoo Software Forum

Author Topic: Random parameter problem  (Read 1196 times)

MH4288

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
Random parameter problem
« on: May 07, 2014, 01:02:34 PM »
Hi,

I tried Random node for the first time and it didnt work. Maybe I done something wrong, but when I used Numeric node, it was ok.

Really easy setup. Object in Corner and Evenly try to random rotate on Z. Export Rand.Rotation 2 Z, turn on Random rotation in properties, attach Numeric node and change value in Properies folder, everything is ok.
But when I attach Random node, nothing happened. And I dont get the "Generate on" property.

Paul Roberts

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1593
Re: Random parameter problem
« Reply #1 on: May 07, 2014, 01:44:42 PM »
Hi,

This is probably linked to the evaluation order of the nodes. Certain expressions don't work when linked directly to a segment node. When this is the case you can use a transform node to bypass these restrictions.



Hope that helps,

kind regards,

Paul
Paul Roberts
iToo Software

MH4288

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 65
Re: Random parameter problem
« Reply #2 on: May 07, 2014, 06:02:28 PM »
Oh, ok, thanks.

Maybe would be good to disable this connects, so user cant link two nodes which cant work.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: Random parameter problem
« Reply #3 on: May 07, 2014, 07:59:15 PM »
Yes, it should show a warning message, in the same way when connecting an Arithmetic->Expression.
We forget to do it when Random was implemented. We'll fix it.
Carlos Quintero
iToo Software