Itoo Software Forum

Author Topic: Smartrefs & railclone not playing ball  (Read 102 times)

PD2965

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Smartrefs & railclone not playing ball
« on: January 13, 2021, 09:50:03 PM »
Just reaching out to see if anyone has had Smartrefs working (properly) with Railclone? We're finding that any changes to styles / parameters inside a smartrefs 'master scene' are not being loaded when the file is reopened.

I have attached a very simple reference file - filenames should be enough of an explanation (please note - even the style thumbnail / name doesn't match the tiles that are assigned).

Our current setup is:
Max 2021
RC 4.2.1
Smartrefs 01.05.01

I'm keeping my fingers crossed that we've just got a landed on a bad setup / configuration.

Cheers
« Last Edit: January 13, 2021, 09:51:51 PM by PD2965 »

PD2965

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Smartrefs & railclone not playing ball
« Reply #1 on: January 13, 2021, 10:07:11 PM »
We've finally had smartrefs throw an error - I'm hoping someone can shed some light on here, as the guys at Smartrefs are completely unresponsive to any communication.

Code: [Select]
Error Loading Reference
Merged Nodes: 2
Name: Pantile
RefNodes: 1, RefMaterials: 1, RefLayers: 0
NodesToDelete: 0, RenamedLayers: 0
LastOperation: Nodes To Delete Collected

Error Updating RefNode
Node: Pantiles - 0
Node Loaded: FALSE
Overridden Flags: 8
Overridden Material: -1967034944
WSRefMods:
OSRefMods:
DeletedMods:
RenamedMods:
ToggledMods:
RefAnims: 2
LastOperation: Cleaned

Error Overriding RefNode
Node: Pantiles - 1641113536
Base Object: ReferenceTarget(-1976041648) SuperClassID:16 ClassID:(963718639,279390553)
Controller: Position/Rotation/Scale(-1419099408) SuperClassID:36872 ClassID:(8197,0)
Node Loaded: TRUE
Overridden Flags: 8
Overridden Material: -1967034944
WSRefMods:
OSRefMods:
DeletedMods:
RenamedMods:
ToggledMods:
RefAnims: 2
LastOperation: Override Obj Loc Dep

Unknown Error Overriding RefAnim

Type: RefAnimPblock2
The Anim Ref: NULL
Anim Owner: ReferenceTarget(-1976041648) SuperClassID:16 ClassID:(963718639,279390553)
Path: BO,genParams,
PathByN: 4,7,
Overridden State: Modified,
Last Operation: GetAnimByPath
TabResizeOverride: 1
Overridden Params: 9-0,
Overridden Tabs:

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2806
    • iToo
Re: Smartrefs & railclone not playing ball
« Reply #2 on: January 14, 2021, 07:50:42 AM »
Have You reported this error to Smartref support ?
Rokas
iToo Software

PD2965

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Smartrefs & railclone not playing ball
« Reply #3 on: January 14, 2021, 08:32:06 AM »
Yes. I've sent several emails without any response whatsoever.

Rokas

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2806
    • iToo
Re: Smartrefs & railclone not playing ball
« Reply #4 on: January 14, 2021, 08:42:41 AM »
We do not use that software here. So I can't recommend any workflow on it's usage.
Rokas
iToo Software

PD2965

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Smartrefs & railclone not playing ball
« Reply #5 on: January 14, 2021, 08:49:29 AM »
No worries. I'll wait to hear from the guys at smartrefs