Itoo Software Forum

Author Topic: UVW Form Problem  (Read 159 times)

FO3538

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
UVW Form Problem
« on: September 29, 2017, 05:18:30 PM »
Hello,

This is a problem I have run across so many times. And I cant find an explanation of what I am doing wrong.

I create a simple 2d array and apply a material (with a real world scaled texture of 200cm X 200cm) on the RC object. I tick the boxes "apply box mapping" and "Real world map size", I then place a UVW form to shuffle the position of the texture.



Simple!
But here the problem occurs: the texture mapping is not randomized.



And when I create a similar RC object in a new file, the UVW Form works perfectly.



So the problem seems to come from the file that I attach below.
Could someone enlighten me? because I m still clueless after hours of head scratching.   

FO3538

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
Re: UVW Form Problem
« Reply #1 on: September 29, 2017, 05:27:21 PM »
And I have forgotten to mention that when I import the RC object that properly shuffles the texture into the "corrupt" file, the UVW stops working... so the problem definitely comes from the 3ds max file.
As the segment,  spline and 2d arrays work perfectly in the "non corrupt" file.

Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1396
Re: UVW Form Problem
« Reply #2 on: September 29, 2017, 05:32:40 PM »
Hi,

As Ii can see, you're using the V-Ray RT renderer and some features are fully supported only in case of the V-Ray Adv render engine (as you can see in the Feature Compatibility table, for the rest of renderers it can be enabled by turning off the instancing engine). Use of features like Material / UVW XForm Operators as these are just partially supported due to technical limitations on some render engines.

To get it working correctly with the V-Ray RT, the Use Instancing Engine should be switched-off.

Best regards,