Itoo Software Forum

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
I've been using this fairly consistently to distribute on railclone objects for a couple of years.  It always required setting the railclone object to Mesh.  I was basically following the guidance here: https://forum.itoosoft.com/railclone-pro-(*)/using-a-railclone-object-surface-for-forestpack/.
2
Forest Pro (*) / Re: Use of material optimizer
« Last post by Rokas on June 14, 2021, 10:27:43 AM »
Hi.

If you want to apply Optimizations on multiple forest objects then You can do the following:

1. Select 1st forstpack object,
2. Pin Selection object
3. Select all forest Pack objects
4. Press Optimize Materials
5. Chose settings and press "Optimize"



We will edit optimizer a bit, so progress bar resets if You do optimization again. Now it does not reset progress bar if You press Optimize more than once one the same object.

Hope this helps.
3
RailClone Pro (*) / Re: Cars on parking rotate 180
« Last post by Dragan on June 14, 2021, 10:02:29 AM »
 ;) Glad to help!  ;)
Keep up the good work!  ;D
4
Forest Pro (*) / Use of material optimizer
« Last post by 3d-labor on June 14, 2021, 09:34:04 AM »
I want to become clear of the use of the material optimizer. As I understand it, material optimizer is only applied to the one selected forest object when working in the modyfy panel. If I want to optimize all materials for all all forest objects I have to select all forest objects for example with the "select by name" tool and then open the "Forest tools" and apply the optimizer here. Is this the right way? I would make a suggestion: after optimizing a blue progress bar is shown at the bottom. If the bar is full I think the optimizer has done it´s work. But in some cases i cant close the window suddenly. It sometimes take some seconds more, so that I think the optimizer wasn´t ready yet. Could you please add a "Close" button to this window which is greyed out as long optimizer isn´t ready? Or should it be ready if the blue bar is full and there are other problems with my installation?
5
RailClone Pro (*) / Re: Cars on parking rotate 180
« Last post by Crayox on June 14, 2021, 09:12:52 AM »
Now that I wanted to do this in a clean scene, it was not necesary to move the cars on the x axes for some reason. I guess there was something weird in that original scene...with the generator line or something.
6
RailClone Pro (*) / Re: Cars on parking rotate 180
« Last post by Crayox on June 14, 2021, 08:38:13 AM »
Found a pattern :))) where it used rotated cars it was followed by that many empty spaces (and I still haven't used empty spaces here) so figured those cars were actually moved to the next space too. So now I used x translation in the rotating transform too and now all cars are where they should be as well as randomly rotated! :)
Thanks for your help!
7
RailClone Pro (*) / Re: Cars on parking rotate 180
« Last post by Crayox on June 14, 2021, 08:27:25 AM »
Oh sorry, missed your file. Yes, that works, but that's if the generator line goes in the middle of the parking lot. This is less practical if I use snap to generate lines for parking areas. Since my pivots are at the end of cars I have to rotate them and then move them back to parking lot. So would really like to know why this doesn't work. I mean one transform does this and then the car should be inserted. Will check the evenly options some more. I guess the fact that one pivot is at the end and the other at the beginning of the parking space makes evenly think it's empty.
8
RailClone Pro (*) / Re: Cars on parking rotate 180
« Last post by Dragan on June 14, 2021, 08:09:52 AM »
Please can you share Your scene or download and try the Max file (MyParkingCars_B.max) from my previous post.
9
RailClone Pro (*) / Re: Cars on parking rotate 180
« Last post by Crayox on June 14, 2021, 08:03:10 AM »
Oh - changing random generator to segment helped fix that but actually that transform is the one to rotate the cars. I changed the degrees to 90 to see it more clearly.

So now the random selector works but as you see where I have the rotated version it also puts the normal one. I don't understand this. Shouldn't the selector literally select one? Why it inserts the other too?
10
RailClone Pro (*) / Re: Cars on parking rotate 180
« Last post by Dragan on June 13, 2021, 10:20:28 AM »
Well, you probably have some leftovers from the previous testing in the Segment node transform (orange) as well as in the transform node.
Try to `clean` those and set Random node to Generate on Segment.
Also, check this part of the help documentation about transforms:
https://docs.itoosoft.com/railclone/migrating-to-4-x#Migratingto4.x-ChainedTransformOperators
Pages: [1] 2 3 ... 10