Itoo Software Forum

Author Topic: rendering problem when turn forest to custom edit mode  (Read 2412 times)

PH4128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
rendering problem when turn forest to custom edit mode
« on: July 26, 2012, 02:41:10 PM »
Hello,

I working on an animation using forest for placing people in a mall. I need to turn forest to the custom edit mode for the final tuning. when forest is turn in edit mode I have render problem with the opacity of the people material (noise in the alpha) see image.
I use vray

someone have an idea?

Thx,

Fred

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: rendering problem when turn forest to custom edit mode
« Reply #1 on: July 26, 2012, 04:44:27 PM »

Theorically, there is not difference between generate and custom editom for the material.  But checking the image, it seems a coplanar faces issue.

Please, check if for some reason there are two overlapped planes for those billboards.

Carlos Quintero
iToo Software

PH4128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: rendering problem when turn forest to custom edit mode
« Reply #2 on: July 26, 2012, 11:09:02 PM »
Hi itoo,
Thx foR your response! I have check, there is no overlapping face. Only 1 face wirh double sided matérial. One image in the diffuse slot and one in the opacity.
I have "slove" the problem by using a forest for each level (one for the ground floor and one for the 1th floor) before there was one forest for 2 level

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: rendering problem when turn forest to custom edit mode
« Reply #3 on: July 26, 2012, 11:27:07 PM »

Ok, anyway if you send us a test scene we would check it.

Carlos Quintero
iToo Software

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3319
    • iToo Software
Re: rendering problem when turn forest to custom edit mode
« Reply #4 on: July 27, 2012, 12:41:46 PM »

Thanks for the file. As i though, there are coplanar items in the 1th floor. You can check it entering in the sub-object mode, selecting a plane and moving it... there is a duplicate item in the same position.

Probably they were created by some copy operation, because the items in the ground floor are correct.

Carlos Quintero
iToo Software

PH4128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: rendering problem when turn forest to custom edit mode
« Reply #5 on: July 27, 2012, 01:47:24 PM »
thank you!!!