Itoo Software Forum

Author Topic: Auto Align-> Spline bug  (Read 215 times)

Rokas

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
Auto Align-> Spline bug
« on: September 11, 2017, 11:19:59 AM »
I've attached a simplified scene where autoalign mode misbehaves.


Michal Karmazín

  • iToo Software
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1396
Re: Auto Align-> Spline bug
« Reply #1 on: September 11, 2017, 01:44:42 PM »
Hi Rokas,

Big thanks for reporting it (our main developers will have a look at it). Meanwhile, using the Hierarchy Checking > None seems to work fine for such scene.

Best regards,

Rokas

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
Re: Auto Align-> Spline bug
« Reply #2 on: September 11, 2017, 01:54:24 PM »
Thank You.
I will find a way,- pobably use multiple splines for multiple RC objects.. just want to report and maybe get a fix for next project...

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3094
    • iToo Software
Re: Auto Align-> Spline bug
« Reply #3 on: September 13, 2017, 10:46:53 AM »
Hi, problem is caused by an extra sub-spline placed at the edge. It's generating a wierd result when computing the spline's hierarchy.



Just delete it.
Carlos Quintero
iToo Software

Rokas

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
Re: Auto Align-> Spline bug
« Reply #4 on: September 13, 2017, 03:39:51 PM »
I've attached a simplified scene, i need that spline! And lots more splines, which I deleted as well, but those did not cause problems.

iToo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3094
    • iToo Software
Re: Auto Align-> Spline bug
« Reply #5 on: September 13, 2017, 04:19:22 PM »
Cannot you move them to another spline object ?
If not, other solution may be to set a different ID and set Hierarchy Checking->By Mat ID.

RailClone needs to check what splines are contained in others, to create the holes correctly. But the hierarchy checking algorithm cannot solve overlapped splines or placed in the edge.

Carlos Quintero
iToo Software

Rokas

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 406
Re: Auto Align-> Spline bug
« Reply #6 on: September 13, 2017, 05:29:25 PM »
I can. I thought I've fuond a bug, and decided to report it...